wtorek, 24 października 2017

Pulpety wegańskie najlepsze na swiecie




 Pyszne pulpety łatwe w wykonaniu wegańskie bez glutenu.

POTRZEBUJESZ
 * szklanka płatków owsianych
*1 mała cebula
* słonecznik zmielony
* przyprawy: sól ,pieprz ziołowy,  przyprawa warzywna
* 1 łyżka  płatków drożdżowych

WYKONANIE
Płatki namoczyć ok. 30 minut, cebulę pokroić w kostkę, słonecznik zmielić.
Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Formować  kulki wielkości  limonki i obtaczać w mące ziemniaczanej lub ryżowej ułożyć na blaszce i piec ok. 15 minut.
Podawać w sosie koperkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Wiosna i kolorowe soki

Tęsknimy za kolorami, pachnącymi kwiatami, owocami i zieloną trawą. Kilka propozycji na takie soki , piękne ,kolorowe, smaczne. Są pyszn...