Pulpety wegańskie najlepsze na swiecie




 Pyszne pulpety łatwe w wykonaniu wegańskie bez glutenu.
POTRZEBUJESZ
 * szklanka płatków owsianych
*1 mała cebula
* słonecznik zmielony
* przyprawy: sól ,pieprz ziołowy,  przyprawa warzywna
* 1 łyżka  płatków drożdżowych

WYKONANIE
Płatki namoczyć ok. 30 minut, cebulę pokroić w kostkę, słonecznik zmielić.
Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Formować  kulki wielkości  limonki i obtaczać w mące ziemniaczanej lub ryżowej ułożyć na blaszce i piec ok. 15 minut.
Podawać w sosie koperkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...