niedziela, 24 września 2017

Śniadanie owsianka na bogato






OWSIANKA 
  płatki owsiane
  płatki jaglane
  woda

  rodzynki
  żurawina
  siemię lniane
  Wszystko ugotować na gęsto na wodzie, dodać suszone owoce i siemię lniane, gotować chwilę stale mieszając. Ja gotuję na dwa dni i przechowuję w lodówce nadmiar. Na drugi dzień dolewam tylko napój sojowy i podgrzewam. Dodaję świeże owoce i gotowe.



Słonecznik, migdały, orzechy laskowe, dzika róża ,sezam biały, wiesiołek wszystko mielę na bieżąco.
😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Wiosna i kolorowe soki

Tęsknimy za kolorami, pachnącymi kwiatami, owocami i zieloną trawą. Kilka propozycji na takie soki , piękne ,kolorowe, smaczne. Są pyszn...