Śniadanie owsianka na bogato





OWSIANKA 
  płatki owsiane
  płatki jaglane
  woda
  rodzynki
  żurawina
  siemię lniane
  Wszystko ugotować na gęsto na wodzie, dodać suszone owoce i siemię lniane, gotować chwilę stale mieszając. Ja gotuję na dwa dni i przechowuję w lodówce nadmiar. Na drugi dzień dolewam tylko napój sojowy i podgrzewam. Dodaję świeże owoce i gotowe.



Słonecznik, migdały, orzechy laskowe, dzika róża ,sezam biały, wiesiołek wszystko mielę na bieżąco.
😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...