Burak naciowy - liściowy


Burak naciowy - liściowy u mnie w domu pierwszy zagościł na naszym stole. Młode łodygi oczyściłam i udusiłam na wodzie ( w woku)
Doprawiłam tak jak doprawia się szpinak czyli pieprz, sól, czosnek. Podałam z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami.
Burak liściowy jest czerwony lub żółty, takie kolory są u mojej koleżanki w ogródku. Jest mało znany  w Polsce, mi osobiście smakował gdyż lubię buraki pod każdą postacią. Ma takie same właściwości  jak zwyczajna boćwina, która zdecydowanie bardziej mi smakuje.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...