piątek, 7 lipca 2017

Burak naciowy - liściowy


Burak naciowy - liściowy u mnie w domu pierwszy zagościł na naszym stole. Młode łodygi oczyściłam i udusiłam na wodzie ( w woku)
Doprawiłam tak jak doprawia się szpinak czyli pieprz, sól, czosnek. Podałam z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami.

Burak liściowy jest czerwony lub żółty, takie kolory są u mojej koleżanki w ogródku. Jest mało znany  w Polsce, mi osobiście smakował gdyż lubię buraki pod każdą postacią. Ma takie same właściwości  jak zwyczajna boćwina, która zdecydowanie bardziej mi smakuje.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Wiosna i kolorowe soki

Tęsknimy za kolorami, pachnącymi kwiatami, owocami i zieloną trawą. Kilka propozycji na takie soki , piękne ,kolorowe, smaczne. Są pyszn...