Makaron z brokułami i sosem orzechowym ,który zrobiłam wyszedł pyszny i bardzo szybko. Brokuły zostały mi z poprzedniego dnia. Makaron użyłam typu łazanki, orzechy brazylijskie które uwielbiam.Najdroższe są orzechy ale ten smak mi odpowiada i idealnie pasuje do tej potrawy.
Porcja na dwie osoby
Koszt 12 złotych
Składniki
garść orzechów brazylijskich
1 szklanka suchego makaronu
1 szklanka brokułów ( u mnie z poprzedniego dnia- resztki)
przyprawy- sól himalajska różowa, wegeta b/g, pieprz, ząbek czosnku
kilka łyżek napoju sojowego gdy sos jest za gęsty
Wykonanie
Makaron gotujemy al dente, brokuł gotujemy krotko i przelewamy zimna woda aby zahartować.
Sos - orzechy brazylijskie mielimy mielimy. Do garnka wlewamy 3 łyżki napoju sojowego wsypujemy orzechy i mieszamy gotując ok. 3-5 minut. Dodajemy więcej napoju jeżeli uznamy że sos jest za gęsty doprawiamy do smaku przyprawami.
Już mamy gotowy obiad , osobno podajemy surówkę.
:)
Wyglada apetycznie. Nie omieszkam wyprobowac :)
OdpowiedzUsuń