środa, 8 czerwca 2016

Białe szparagi z czosnkiem i ryżem.



Porcja dla 2 osób
Koszt    około 5 zł
Potrzebujesz 3 składniki
Danie może być jako śniadanie ,lekka kolacja lub obiad.Łatwe do zrobienia.Czas to około 15 minut.

Potrzebujesz
szparagi
2 -3 Ząbki czosnku
1 torebeczka ryżu
sól, pieprz,cukier woda,olej, kawałek masła ( możesz pominąć)
Wykonanie
Obierz szparagi przekrój na połowę,wrzuć do gorącej wody z cukrem i solą.
W osobnym garnku ugotuj 1  torebkę ryżu.  Na patelni usmaż na oleju i maśle ( możesz pominąć masło w wersji wegańskiej) czosnek pokrojony w plasterki.Dorzuć na patelnie już ugotowane szparagi i smaż 2-3 minuty,dopraw solą.
Na półmisek wyłóż ugotowany ryż i szparagi.Ja dodatkowo posypałam surowym zielonym groszkiem oraz posypałam pieprzem z marakui.
:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Wiosna i kolorowe soki

Tęsknimy za kolorami, pachnącymi kwiatami, owocami i zieloną trawą. Kilka propozycji na takie soki , piękne ,kolorowe, smaczne. Są pyszn...