Kiszone buraki bez soli




Kiszone buraki dotychczas robiłam  inaczej tj. dodawałam  skórkę chleba razowego, sól, liść laurowy, czosnek, korzeń chrzanu ale od czasu jak znalazłam  przepis    tutaj .
 Muszę przyznać, że słyszałam o tym przepisie na buraki od  Ani ale wydawał mi się za prosty. Gdy ostatnio odwiedziła  mnie  Ania, przywiozła mi jabłka oraz  pachnące pigwy wspomniałam jej o burakach kiszonych.Uśmiechneła się i oznajmiła mi  " ano ci mowiłam że tak robię".

Potrzebujesz  tylko trzy składniki
1.przegotowana  woda
2. czosnek duża główka
3. buraki czerwone - ja lubię takie podłużne


4 komentarze:

  1. a kiszone OGÓRKI bez soli, da się???!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem, nie robiłam. Może "ktoś" robił z blogowiczów , dajcie znać.Mam wątpliwości ale.......
      Pozdrawiam Anonim!

      Usuń
  2. Ciekawa jestem, czy by wyszły bez czosnku.

    OdpowiedzUsuń

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...