Pasta chrzanowa

Pyszna pasta na chleb lub dodatek do kotletów, jajek, pasztetów ......
Przepis Marzenki- która zrobiła pokazała i dała mi przepis.
Składniki
* 6 ugotowanych jaj
*1 laska chrzanu ok.20 cm
*sok z polowy cytryny
*sól do smaku
*100 ml słodkiej śmietany( ja dałam  50 ml)
Wykonanie
Oddzielić żółtka od białek. Białka pokroić w kostkę małą( u mnie żółtka i białka tarte na najdrobniejszych oczkach tarki. Chrzan zetrzeć na tarce( najgorsze wyzwanie, płakałam jak" bóbr".
Do chrzanu utartego dodać sok z cytryny, następnie utarte żółtka i białka, dosolić do smaku.
Jest ostre ale pyszne .Przechowywać do tygodnia w lodówce szczelnie zamknięte.

Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty