Kokosowy deser wegański - na wyjątkowy dzień


Deser kokosowy, bez glutenu i cukru.Jest pyszny i łatwy do zrobienia.
SKŁADNIKI
*1 szkl. mleka kokosowego( tylko ta część gęsta)
*1 szkl. orzechów nerkowców
*syrop klonowy
*owoce - truskawki, jagody, winogron, kiwi, gruszka........itp.
*u mnie do dekoracji- serduszko czekoladowe

WYKONANIE
Mleko kokosowe i orzechy zmiksować na gładki krem ,dosłodzić syropem klonowym( ja nie słodziłam) Krem schłodzić minimum 3 godziny- najlepiej cała noc.
Gotowy krem przełożyć do pucharków na przemian z owocami.  Ja przyozdobiłam dodatkowo serduszkiem z czekolady. Deser możesz jesteś bez wyrzutów  sumienia.
SMACZNEGO!



2 komentarze:

  1. Pysznie się prezentuje :P I skłd jak dla mnie jest idealny,bo uwielbiam owoce, orzechy i mleko kokosowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny deser. Zrobię dla rodzinki. Jeszcze raz dziękuję za dzisiejsze spotkanie i za chlebek. Pozdrawiam. Edyta z bloga przy zielonym stole:)

    OdpowiedzUsuń

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...