Masełko ziołowe


Masełko  ziołowe, zmienimy sam masła i wzbogaćmy  je  o inny wspaniały smak i zapach.Łatwo jest je zrobić, potrzebujemy masła i zioła. Mogą to być, koperek, pietruszka, tymianek, majeranek, rozmaryn, cząber, szałwia. Masło ja użyłam- "osełka" z zawartością 80 procent tłuszczu. Można do tego celu użyć masło wegańskie lub inne.
Świeże zioła kroimy  bardzo drobno  mieszamy, dokładnie z masłem i gotowe.Ja osobiście bardzo lubię masło szałwiowe, jako dodatek do kotletów, zapiekanek, makaronów.Część masełek zamroziłam( nadwyżka ziół), przydadzą się zimą.  Moje zioła ścięte już odrastają a część dostałam  od znajomej, która ma swoje w pięknym ogrodzie. Zioła zrobiłam z oliwą  i z masłem oraz z odrobiną wody. Warto pomyśleć o zapasach aby zaoszczędzić czas i pieniądze.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty