Kurki w bułce

Kurki to wdzięczne grzyby, które nie wymagają dużego nakładu  naszej pracy. Wystarczy  oczyścić z mchu  i innych zanieczyszczeń, wrzucić na wrzątek, odsączyć na sicie.
Mamy bazę wyjściową do  sosu  z kurkami  lub tak jak u mnie z cebulką.
Wykonanie
Cebulę  obieramy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na gorący olej( ok. 2-3 łyż), po trzech minutach wrzucamy kurki, mieszamy i dusimy  razem z cebulką ok. 10 min. Doprawiam do smaku solą i odrobiną pieprzu ziołowego . Podajemy z pieczywem.
Smacznego!



Komentarze

  1. Rewelacja... Super kanapka :) Zapraszam do udziału w kanapkowej akcji na durszlaku :) Zainspiruj innych :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dla mnie to jest królewskie danie , mniam

    OdpowiedzUsuń
  3. Ervisha- chętnie dołączę, pozdrawiam:)
    Margot -dziękuję za piękny komentarz, zgadzam się na 100%, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty