Truskawki, truskaweczki, smaczne i pachnące

Zachęcam wszystkich do zjadania, miksowania, mrożenia, wekowania, gotowania i suszenia cudnych naszych polskich truskawek.
Sezon uważam za otwarty. Kto może oprzeć się takim pięknością, mniam , mniam
Polecam
1. Mrożenie- najłatwiejsze, myjemy , osuszamy i wkładamy do woreczków.Zamrażamy.
2. Suszenie- suszarka do grzybów
3. Gotowanie- dżemy, kompoty ,powidła...
4.Miksowane- miksujemy zjadamy z śmietaną , z mlekiem sojowym,  jogurtem, z miodem , z bananem ....
Moje pierwsze mrożone.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...