piątek, 2 sierpnia 2013

Pasta z awokado i jajek

Przepis dostałam od Marzeny, u niej ta pasta gości często na stole. Jest pyszna  i łatwa w wykonaniu.
SKŁADNIKI



*1 dojrzałe awokado
*2 jajka ugotowane na twardo
*sól i pieprz do smaku
*1-2 ząbki czosnku
* 1-2 łyż. majonezu wegańskie lub wcale.
* sok z cytryny ok.1 dużej łyżki
WYKONANIE
Miąższ z awokado wyjmujemy  i polewamy sokiem  z cytryny, ugniatamy widelcem. Jajka obieramy  ze skorupek i trzemy na tarce ( u mnie średnie oczka).Czosnek  zgniatamy,
Wszystkie składniki mieszamy i  doprawiamy do smaku,solą i pieprzem.
Podajemy z pieczywem  i np.kapustą, którą uwielbiam!
SMACZNEGO!

1 komentarz:

  1. o ja Ci dziękuję za ten przepis :) Właśnie wypróbowałam i zjadłam wszystko.. Bez majonezu... pycha! :)

    OdpowiedzUsuń

POLECANY POST

Wiosna i kolorowe soki

Tęsknimy za kolorami, pachnącymi kwiatami, owocami i zieloną trawą. Kilka propozycji na takie soki , piękne ,kolorowe, smaczne. Są pyszn...