Dynie faszerowane

Moje dynie są te malutkie, które nie zdążyły urosnąć, zabrakło im kilkunastu dni aby stać się pięknymi dorodnymi dyniami.Ale tym maluchom niczego nie brakuje.
Dynie faszerowałam ugotowanym ryżem+ papryka+ brokuł+ przyprawy do smaku. Warzywa drobno pokroiłam i obgotowałam, wymieszałam z ryżem i przyprawami. Dynie Hokkaido umyłam i wydrążyłam  pestki.Nałożyłam do środka swój farsz.Dynie ułożyłam w naczyniu  i podlałam 1 szkl.  wody.  Zapiekałam ok.1 godz.  -180 stopni w naczyniu żaroodpornym.  Farsz trzeba mocno przyprawić, gdyż dynia jest mdła w smaku.
Gorące dynie podałam ze szpinakiem. Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...