czwartek, 1 listopada 2012

Dynie faszerowane

Moje dynie są te malutkie, które nie zdążyły urosnąć, zabrakło im kilkunastu dni aby stać się pięknymi dorodnymi dyniami.Ale tym maluchom niczego nie brakuje.
Dynie faszerowałam ugotowanym ryżem+ papryka+ brokuł+ przyprawy do smaku. Warzywa drobno pokroiłam i obgotowałam, wymieszałam z ryżem i przyprawami. Dynie Hokkaido umyłam i wydrążyłam  pestki.Nałożyłam do środka swój farsz.Dynie ułożyłam w naczyniu  i podlałam 1 szkl.  wody.  Zapiekałam ok.1 godz.  -180 stopni w naczyniu żaroodpornym.  Farsz trzeba mocno przyprawić, gdyż dynia jest mdła w smaku.
Gorące dynie podałam ze szpinakiem. Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Wiosna i kolorowe soki

Tęsknimy za kolorami, pachnącymi kwiatami, owocami i zieloną trawą. Kilka propozycji na takie soki , piękne ,kolorowe, smaczne. Są pyszn...