Pasta z cieciorki i papryki.

Dzisiaj moja córka, przyjechała z Warszawy i powiedziała "ale jestem głodna". Za proponowałam jej pasztet sojowy z pomidorami( kupiony w sklepie), skrzywiła się a nie zrobiłaś swojego? Nie ma sprawy, w 10 minut zrobiłam dwa różne.
Jeden orzechowo- paprykowy a drugi z cieciorki- papryki.
No to rozumiem, mniam , mniam powiedziała.

Pasztet z cieciorki
*Szklankę zmielonej i ugotowanej cieciorki(zostawiłam 1 szkl. robiąc na obiad -kulki z cieciorki)
*1/2 dużej papryki czerwonej( udusić na klarowanym maśle i zmiksować)
*2 ząbki czosnku
* sól. pieprz ziołowy, kumin do smaku
Wszystko wymieszać i gotowe.

Pasta w pojemniku, dalej sklarowane masło- jeszcze nie zastygło, na końcu pyszne kanapki.
A może to nic nowego - taką pastę już robiliście?

Komentarze

  1. Świetny pomysł! Odchodzę od soi, a tu niesamowity ekwiwalent. Własny chlebek, swoja pasta, na niej właśnie wyhodowane kiełki brokuła! Dzięki za inspirację!

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie szukam sposobu na coś innego niż ser czy jakaś wędlina, a dosyć mamy z małym synkiem pasty z groszku, Już idę moczyć cieciorkę.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty