SIEDEM PORANKÓW- czwarte śniadanie




PROPOZYCJA CZWARTA to-wielozbożowa owsianka z mlekiem migdałowym ( 6 łyż. płatków to porcje na 2 osoby)
SKŁADNIKI
* 3 łyż. płatków owsianych
*3 łyż. płatków jęczmiennych
* lub inne orkiszowe, żytnie, sojowe, itp.
* po 1 łyż. nasion lnu, słonecznika, rodzynek
* odrobina soli, można dosłodzić syropem klonowym,
Płatki wsypać do 1 1/2 szkl. wody gotować, po 3 min. wsypać siemię lniane, gotować następnie ok. 5 min, wsypać resztę składników oraz mleko migdałowe gotować jeszcze 5 min. Ja przygotowuję wieczorem a rano tylko podgrzewam. Nie zawsze mam czas ugotować rano jak spieszę się do pracy.

Mleko migdałowe-1/4 szkl. obranych migdałów + 3/4 szkl. wody zmiksować, dodać 1 łyżkę mleka sojowego waniliowego, ale nie jest to konieczne.

2 komentarze:

  1. witam,
    bardzo się cieszę, że zrobiła Pani serię śniadaniową :)
    pozdrawiam
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje że zaglądasz na mojego bloga, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...