ZUPA RUMUŃSKA OVIDIU

ZUPA RUMUŃSKA- ten przepis dostałam od znajomego kolegi Ovidiu, jest łatwy, szybki i smaczny. Oto jak to zrobić:
SKŁADNIKI
  • kilka liści sałaty rzymskiej
  • cebula
  • olej
  • 3 ząbek czosnku
  • sok z cytryny,
  • koperek
  • Vegeta
  • ocet winny
  • mleko sojowe
Na patelni dusimy pokrojoną sałatę i cebulę (na oleju), gdy będzie miękkie , dodać wodę, wegetę i zmiażdżony czosnek, wszystko zagotować. Wody dolewamy np. na 2 osoby - 2 szklanki. Następnie dodajemy - sok z cytryny , koperek, ocet winny wszystko do smaku.
Podajemy z pieczywem oraz z mlekiem sojowym( ale już na talerzu).
Łatwe!

SKŁADNIKI: sałata rzymska, cebula
Kroimy cebulę i sałatę w paski, dusimy do miękkości na oliwie..................

następnie dolewamy 2 szkl. wody,dodać czosnek i Vegetę, zagotować, na końcu dodać sok z cytryny(1/2 cytryny),koperek 2 łyż. , ocet winny1 łyż. Zupa ma mieć lekko kwaśny smak.
Już jest gotowa, podajemy z pieczywem.
Dobrze smakuje z odrobiną mleka sojowego. SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Pokrzywianka- potrawa z pokrzywy

Pokrzywa jest wspaniałą dziką rośliną, zdrową, łatwą w przygotowaniu i nic za nią nie płacimy. Mamy ją za darmo tylko zrywać i  zachwy...