sobota, 5 września 2009

SAŁATA RADICCHIO........

  • sałata lodowa, rzymska masłowa itp.
  • oliwki
  • papryka
  • pomidor
  • szczypiorek
  • sos winegret
  • kilka liści sałaty radicchio
Sałatę podzielić na małe kawałki,pokroić paprykę i pomidor. Liście sałaty radicchio ,umyć odkroić białe głąby i żyły, które są bardzo gorzkie,następnie pokroić na małe kwadraty lub paseczki.
Dodać sos winegret i gotowe. Możemy dodać pokrojony ser tofu, łyż. miodu i posypać płatkami migdałów.
Wtedy otrzymujemy wspaniałe danie na kolację, które podajemy z pieczywem.

główka sałaty radicchio przekrojona ................
Usuwamy białe żyłki z liścia............


sałaty rwiemy lub kroimy np .w paski
dodajemy pokrojoną paprykę
pomidor kroimy na kawałki..........
Oliwki możemy pokroić w plasterki..

dodajemy szczypiorek...................................
sami robimy sos winegret ( przepis podany na blogu)
na końcu polewamy i gotowe,
Wygląda pięknie,smakuje wyśmienicie z lekką nutką goryczki, najważniejsze że zdrowe. SMACZNEGO!

1 komentarz:

POLECANY POST

Wiosna i kolorowe soki

Tęsknimy za kolorami, pachnącymi kwiatami, owocami i zieloną trawą. Kilka propozycji na takie soki , piękne ,kolorowe, smaczne. Są pyszn...