środa, 22 kwietnia 2009

SEREK TOFU I CUKINIA

OBIAD DLA ZAPRACOWANYCH
SKŁADNIKI
* 1 kostka tofu ( może być wędzony)
* przyprawy - sos sojowy i pieprz ziołowy
* jajko i bułka do panierowania
* olej
WYKONANIE- tofu kroimy na plastry, skrapiamy sosem sojowym, posypujemy pieprzem. Następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na gorącym oleju. Tofu wędzone nie doprawiamy, kroimy na plastry i panierujemy, smażymy na gorącym oleju .To samo robimy z cukinią. Podajemy z ryżem i surówkami. Smacznego!

Kostka sera sojowego np. naturalnego (smaczny jest także wędzony
Kroimy.przyprawiamy, panierujemy i smażymy
Oczywiście na złoty kolor.................oczywiście cukinie tak samo............Podajemy z dużą porcją surówki, można podać z ryżem lub kaszą. SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANY POST

Wiosna i kolorowe soki

Tęsknimy za kolorami, pachnącymi kwiatami, owocami i zieloną trawą. Kilka propozycji na takie soki , piękne ,kolorowe, smaczne. Są pyszn...